מדריך קצר לנפגעי תאונות במדרכות העיר
נפילות במדרכות העיר הינן דבר שכיח, ופעמים רבות, נגרמות נפילות אלה כתוצאה ממפגע במדרכה, אשר עשוי להקים אחריות לעירייה.
במידה שארעה נפילה במדרכה ונגרמו נזקי גוף כתוצאה ממנה, כדאי לבדוק אם יש מקום להגשת תביעה נגד העירייה, וזאת לצורך קבלת פיצוי בגין הנזקים שנגרמו כתוצאה מהנפילה.
על מנת להיערך כראוי לתביעה שכזו, מומלץ לנקוט, בין היתר, בצעדים הבאים:
צילום מקום הנפילה והמפגע – בסמוך ככל האפשר למועד בו ארעה הנפילה, יש לצלם את מקום הנפילה ובתוך כך, את המפגע שבשלו ארעה הנפילה. חשוב לצלם את המפגע במספר זוויות; וכן, שבתמונה ניתן יהיה לראות ולזהות את המקום בו נמצא המפגע. ככל שמדובר בנפילה שנגרמה עקב הפרש גבהים במדרכה (למשל, הפרש בין אבני מדרכה) ו/או בור – יש למדוד את הפרשי הגובה ו/או עומק הבור באמצעות סרט מדידה ולצלם, כך שבתמונה ניתן יהיה לראות את הגובה ו/או העומק המדויק. כמו כן, כדאי שיופיע על התמונה התאריך בו צולמה התמונה; וכן, שפרטי מצלם התמונה יהיו ידועים.
עדים לתאונה – מיד לאחר התאונה, יש לקחת פרטי עדים לתאונה, לרבות שם העד ומספר הטלפון שלו. ככל שמתאפשר, יש לבקש מהעד לרשום כיצד ארעה הנפילה ולחתום.
הודעה על התאונה – בסמוך ככל האפשר למועד הנפילה, יש לפנות למוקד העירוני ולדווח על הנפילה ועל המפגע הקיים.
פניה לחדר מיון – לאחר אירוע הנפילה כדאי לפנות לחדר מיון בבית החולים הקרוב על מנת להיבדק ולוודא שלא נגרם כל נזק הדורש טיפול מידיי. יש לציין בפני הצוות המטפל, כיצד ארעה הנפילה.
מעקב וטיפול רפואי רצוף – במידה שלאחר אירוע הנפילה קיימים כאבים כלשהם – יש להישאר במעקב רפואי רצוף ולפעול לפי המלצות הרופאים.
איסוף תיעוד רפואי וקבלות – יש לשמור את כל התיעוד הרפואי מיום אירוע הנפילה, כמו גם קבלות על הוצאות שנגרמו בעקבות האירוע; ובהן – קבלות בגין הוצאות רפואיות (למשל, בגין היטלים אצל רופאים, רכישת תרופות, משככי כאבים וכו') וקבלות בגין הוצאות נסיעה מוגברות עקב התאונה.
פניה לעורך דין המתמחה בתחום – בסמוך למועד אירוע הנפילה, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת לבדוק אם יש מקום להגשת תביעה; וכן, לקבל הנחיות נכונות לצורך ניהול התביעה.