מדריך קצר לנפגעי תאונות דרכים
רבים מאתנו לא יודעים, כי במידה שנפגעו בתאונת דרכים, הם זכאים לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו להם בתאונה – גם אם מדובר בנזקים קלים ביותר, אשר חלפו תוך זמן קצר לאחר התאונה
במידה שארעה תאונת דרכים, ועל מנת להיערך כראוי לתביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מומלץ לנקוט בצעדים הבאים:
איסוף ראיות לקרות אירוע התאונה – מיד לאחר קרות התאונה וככל שהדבר מתאפשר, יש לקחת את פרטי הנהגים המעורבים בתאונה (שם מלא, מספר טלפון, פרטי הרכבים המעורבים ופרטי פוליסת ביטוח החובה); לצלם את הרכבים המעורבים בתאונה ואת הנזקים שנגרמו להם; ולרשום פרטי עדים לתאונה.
לדווח למשטרה על התאונה – בסמוך למועד התאונה, יש לפנות לתחנת המשטרה ולמלא "טופס הודעה על תאונה".
פניה לחדר מיון – לאחר התאונה כדאי לפנות לחדר מיון בבית החולים הקרוב ולהיבדק. לעיתים, אנשים שנפגעו בתאונת דרכים אינם חשים בכאב כלשהו מיד לאחר התאונה, והכאבים מגיעים שבוע לאחר מכן ואף מאוחר מכך. מומלץ, אפוא, לפנות לחדר מיון לאחר כל תאונה, על מנת להיבדק ולוודא שלא נגרם כל נזק הדורש טיפול מידיי.
מעקב וטיפול רפואי רצוף – במידה שלאחר התאונה קיימים כאבים כלשהם – יש להישאר במעקב רפואי רצוף ולפעול לפי המלצות הרופאים.
איסוף תיעוד רפואי וקבלות – יש לשמור את כל התיעוד הרפואי מיום התאונה, כמו גם קבלות על הוצאות שנגרמו בעקבות התאונה; ובהן – קבלות בגין הוצאות רפואיות (למשל, בגין היטלים אצל רופאים, רכישת תרופות, משככי כאבים וכו') וקבלות בגין הוצאות נסיעה מוגברות עקב התאונה.
פניה לעורך דין המתמחה בתחום – לצורך ניהול תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום בסמוך לאירוע התאונה, על מנת לקבל הנחיות נכונות לצורך ניהול התביעה.