ניסיונן של חברות הביטוח להתחמק מתשלום פיצוי ראוי לנפגעי תאונות דרכים
נפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה מחברת ביטוח החובה שביטחה את הרכב בו נהג או נסע, ואם נפגע בהיותו הולך רגל – מחברת ביטוח החובה שביטחה את הרכב שפגע בו.
אלא שלצערנו, פעמים רבות, מוכנה חברת הביטוח לשלם לנפגע פיצוי נמוך ולא ראוי; ורק לאחר הגשת תביעה לבית המשפט – מקבל הנפגע את הפיצוי הראוי – אם בדרך של פשרה ואם בדרך של פסק דין.
כך למשל, חברת הביטוח הציעה לשלם לנפגע בתאונת דרכים 50 אלף שקלים אך לאחר שנתבעה – שילמה לנפגע 170,000 אלף ₪:
למשרדנו הגיע גבר כבן 60, שנפגע בכתפו כתוצאה מתאונת דרכים. לאחר שפנינו לחברת הביטוח ומונה מומחה אורטופד שבדק את הנפגע, הסכימה חברת הביטוח לפצות את הנפגע ב-50 אלף שקלים בלבד. הנפגע נטה לקבל את הצעת הפשרה, אך אנו הסברנו לו, כי מדובר בהצעה נמוכה והמלצנו לו להגיש תביעה לבית המשפט. הנפגע קיבל את המלצתנו ומשהגשנו את התביעה – הציע בית המשפט לסיים את התביעה בפשרה בסכום של 170,000 ₪ – הצעה אשר נתקבלה על ידי הנפגע וחברת הביטוח.
במקרה נוסף שהתנהל במשרדנו, חברת הביטוח שילמה לנפגעת 140 אלף שקלים לאחר שניסתה להתעלם ממנה:
אישה כבת 40 הגיעה למשרדנו לאחר שנפגעה בתאונת דרכים. לאחר שפנינו לחברת הביטוח, הציעה חברת הביטוח לפצות את הנפגעת באלפי שקלים בודדים וסירבה לבקשתנו למנות לנפגעת מומחים רפואיים שיעריכו את פגיעותיה של הנפגעת עקב התאונה, בתחומי האורתופדיה והפסיכיאטריה.
אנו הבהרנו לנפגעת כי אין לקבל את הצעת הפשרה של חברת הביטוח וכי יש להגיש תביעה לבית המשפט ולעמוד על מינוי מומחים, אשר על סמך חוות דעתם – נוכל להעריך את הפיצוי הראוי בנסיבות פגיעותיה בתאונה.
ואכן, לאחר שהגשנו תביעה נגד חברת הביטוח – הסכימה חברת הביטוח למנות את המומחים המבוקשים ולאחר שנתקבלו חוות דעתם – הגענו לפשרה מוסכמת לפיה חברת הביטוח תפצה את האישה ב-140 אלף שקלים.
אלו הם שני מקרים בודדים מתוך אינספור מקרים דומים, ולכן חשוב לדעת כי אסור לראות בהצעה הראשונה של חברת הביטוח סוף פסוק ובכל מקרה – יש להתייעץ עם עורך דין המומחה בתחום כדי לדעת מה הפיצוי הראוי בנסיבות הפגיעה.