נפל עקב שלולית שמן בחניון ופוצה
דוד (שם בדוי), נפגע בתאונה בהיותו הולך רגל בחניון. התאונה ארעה עת עשה דוד את דרכו לרכבו, לאחר שסיים את יום עבודתו כשלפתע, החליק על כתם שמן שהיה על רצפת החניון בסמוך לרכבו. כתוצאה מהתאונה, סבל דוד מכאבים בגופו ובעיקר בגבו; וקיווה כי כאבים אלה יחלפו בתוך ימים ספורים.
רק לאחר מספר חודשים מיום התאונה, במהלכם היה דוד תחת מעקב רפואי וביצע טיפולי פיזיוטרפיה, הרגיש דוד שאינו סובל עוד מכאבים עקב התאונה וחזר לתפקוד מלא.
הגם שלדוד לא נגרם נזק לצמיתות עקב התאונה, אנו פנינו לבעלי החניון (אשר האחריות לקרות התאונה מוטלת לפתחם לאור המפגע שיצרו ו/או לא סילקו עקב רשלנותם או מחדלם), וזאת בדרישה לפצות את דוד בגין הנזק הזמני שנגרם לו ואשר הסב לו כאב וסבל משך מספר חודשים לאחר התאונה.
לאחר הליכי משא ומתן טרם הגשת תביעה לבית המשפט, ובתוך פרק זמן קצר, הצלחנו להגיע לפשרה עם חברת הביטוח שביטחה את החניון במועד התאונה, לפיה שולם לדוד פיצוי ראוי המשקף את נזקו עקב התאונה.
כדאי לדעת – הפיצויים שניתן לקבל בגין נזקי גוף עקב תאונה (במקרים המזכים בפיצוי), כוללים פיצוי בגין נזק ממוני ופיצוי בגין נזק לא ממוני.
פיצוי בגין נזק ממוני כולל, בין היתר, פיצוי בגין הפסדי שכר בעבר, גריעה מכושר ההשתכרות בעתיד ואובדן זכויות סוציאליות בעבר ובעתיד, פיצוי בגין הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה בעבר ובעתיד ופיצוי בגין עזרת הזולת בעבר ובעתיד.
לעומת זאת, הפיצוי בגין נזק בלתי ממוני מתייחס לכאב וסבל שנגרמו ויגרמו לנפגע עקב התאונה. בתאונות שאינן תאונות דרכים ואשר מזכות את הנפגע בפיצוי, נתון גובה הפיצוי בגין כאב וסבל לשיקול דעת בית המשפט והוא תלוי, בין היתר, בסוג הפגיעה שנגרמה לנפגע, בשיעור הנכות הזמנית ו/או הצמיתה שהפגיעה הותירה, במשך הזמן בו בוצעו טיפולים רפואיים, בכמות הטיפולים, בסוג הטיפולים, במספר ימי אשפוז אם היו, בניתוחים וכיוצ"ב.