צליפת שוט כתוצאה מתאונת דרכים
"צליפת שוט" נגרמת מתנועה מהירה של הצוואר קדימה ואחורה כמו תנועת שוט בעת הצלפה, וכתוצאה ממנה, עלולים להיווצר, בין היתר, כאבים והגבלה בטווח תנועות הצוואר, העורף והגב, כמו גם כאבי ראש, סחרחורות, תחושת נימול או שריפה באזור הצוואר, המקרינים גם לידיים.
רבות מתאונות הדרכים נגרמות עקב התנגשות של רכב אחד ברכב אחר שנסע לפניו; ו"צליפת שוט" היא פגיעה אופיינית לתאונות דרכים מסוג זה, בהן היושבים ברכב נהדפו עם גופם קדימה ואחורה עקב הפגיעה.
מומלץ, כי נפגעים בתאונות דרכים אשר ספגו פגיעה במנגנון "צליפת שוט" יפנו לבדיקה רפואית דחופה, על מנת לוודא שלא נגרם נזק משמעותי הדורש טיפול מידי ויפעלו לפי המלצות הרופאים.
בדרך כלל, הטיפולים הרפואיים אליהם יופנו נפגעי "צליפת שוט", אשר לא נגרמו להם נזקים משמעותיים (כדוגמת שברים בחוליות, חוסר תחושה, חולשת שרירים או שיתוק של הגפיים) , יהיו, בין היתר, טיפולי פיזיוטרפיה, תרופות נוגדות דלקת, טיפולים ברפואה משלימה והזרקות של משככי כאבים.
לרוב, התסמינים של "צליפת שוט" חולפים תוך זמן קצר – ימים, שבועות או חודשים; ואולם, ישנם מקרים, בהם התסמינים – או לפחות חלקם – אינם חולפים, והם מותירים נזק לצמיתות, אשר בא לידי ביטוי, בין היתר, בהגבלה קבועה בטווחי תנועות הצוואר והגב.
חשוב לדעת, כי כל נפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי בגין נזקיו בתאונה, גם אם מדובר בנזקים אשר חלפו לאחר התאונה ולא הותירו נכות צמיתה, וזאת בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
יחד עם זאת, לנפגע בתאונת דרכים הממשיך לסבול מכאבים והגבלה חודשים רבים לאחר התאונה עשויה להיקבע נכות צמיתה; ובמקרה בו נקבעה נכות צמיתה – הפיצוי אותו יהיה זכאי הנפגע לקבל, יהיה משמעותי יותר וייקח בחשבון, בין היתר, את השפעת הנכות על עבודתו של הנפגע ותפקודו בכלל, את העזרה לה יידרש עקב פגיעתו, את ההוצאות הרפואיות שייגרמו לו ואת הכאב והסבל שנגרמו וייגרמו לו, עקב פגיעתו.
בכל מקרה בו ארעה תאונת דרכים ונגרמו נזקי גוף כתוצאה ממנה, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום לצורך מיצוי מלוא הזכויות.