תאונה בבית מלון
רבקה (שם בדוי), נפגעה בתאונה בהיותה אורחת בבית מלון בדרום הארץ.
התאונה ארעה עת רבקה שהתה בחדר המלון יחד עם בני משפחתה, וכשניסתה לפתוח את החלון בחדרה, נפל לפתע החלון על כתפה. לאחר התאונה, התקשרה רבקה לקבלה ודיווחה על התאונה וקצינת הבטחון של המלון הגיעה לחדר וצילמה את החלון לאחר נפילתו.
לאחר התאונה, פנתה רבקה לקופת החולים, שם נמצא כי היא סובלת מחבלות בכתף ויד ימין. במשך חודשים לאחר התאונה, סבלה רבקה מכאבים בכתפה, קיבלה טיפולי פיזיוטרפיה ונזקקה לעזרת בני משפחתה בתפקודה היומיומי.
אנו פנינו לבית המלון בדרישה לפצות את רבקה בגין נזקי הגוף שנגרמו לה בתאונה; ובתום הליכי משא ומתן מול חברת הביטוח שביטחה את המלון במועד התאונה, שילמה חברת הביטוח לרבקה פיצוי ראוי המשקף את מלוא נזקיה עקב התאונה.
כדאי לדעת – בכל מקרה בו ארעה תאונה אשר כתוצאה ממנה נגרמו נזקי גוף – מומלץ לבדוק אם יש אחראי לתאונה ולדרוש את הפיצוי הראוי המשקף את הנזקים שנגרמו.
לאחר התאונה, מומלץ לצלם את מקום התאונה והמפגע; לדווח על התאונה לקצין הבטחון או לגורם אחראי אחר; לרשום פרטי עדים לתאונה וככל שמתאפשר, לבקש מהעדים לרשום כיצד ארעה התאונה ולחתום.
כמו כן, כדאי לפנות לבית החולים הקרוב על מנת להיבדק ולוודא שלא נגרם כל נזק הדורש טיפול מידי ולציין בפני הצוות המטפל, כיצד ארעה התאונה.
במידה שלאחר התאונה קיימים כאבים, יש להישאר במעקב רפואי רצוף ולפעול בהתאם להמלצות הרופאים; ולשמור את כל התיעוד הרפואי מיום התאונה וכן קבלות על הוצאות שנגרמו בעקבות התאונה, ובהן, הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה מוגברות עקב התאונה.
לאחר התאונה, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת לבדוק אם יש מקום להגשת תביעה וכדי לקבל הנחיות נכונות לצורך ניהול התביעה.
כמו כן, בכל מקרה בו ארעה תאונה – חשוב לבדוק אם קיימים ביטוחים פרטיים כדוגמת ביטוח תאונות אישיות, אובדן כושר עבודה וביטוח סיעודי – אשר במקרים המתאימים יכולים לזכות את הנפגע בפיצויים נוספים.