140,000 ₪ לנפגע בתאונת אופנוע עם ביטוח חובה מוזל
ב', גבר בשנות הארבעים לחייו, נפגע בתאונת דרכים בעת שנהג על אופנוע בנתיב אמצעי, כשלפתע רכב שנסע בנתיב השמאלי וסטה מנתיבו לנתיב האמצעי פגע באופנוע וב' נפל על הכביש ונפגע.
ב' ספג חבלות בכל גופו ובעיקר בברכו השמאלית. לאחר התאונה, טופל ב' בבית חולים ובהמשך המשיך מעקב וטיפולים רפואיים במסגרת קופת חולים.
ב' פנה למשרדנו על מנת שנטפל בתביעתו לקבלת פיצויים בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה מחברת ביטוח החובה אשר ביטחה את האופנוע במועד אירוע התאונה.
ב' הציג בפנינו את תעודת ביטוח החובה של האופנוע והתברר, כי ב' רכש פוליסה מוזלת לאופנועים, אשר מקנה מחד, הנחה בפרמיית הביטוח ומאידך, כוללת תנאי של השתתפות עצמית, לפיו ינוכה מהפיצויים שיגיעו לב' סך של 25,000 ₪ מהנזק הלא ממוני שנגרם לו וכן שבעה ימי אי כושר.
לאור התיעוד הרפואי, פנינו לחברת הביטוח בדרישה לפיצויים מתאימים; ואולם, חברת הביטוח הציעה סך של 15,000 ₪ בלבד, בטענה כי מדובר בפיצוי ראוי לאור נזקיו של ב' ובהתחשב בהשתתפות העצמית שב' צריך לשלם לחברת הביטוח.
לאור עמדת חברת הביטוח, אנו הפננו את ב' לבדיקת מומחה אורטופד מטעמנו ורק לאחר קבלת הערכת המומחה והצגתה לחברת הביטוח טרם הגשת תביעה, הגענו להסכם פשרה לפיו שולם לב' פיצוי בסך של 140,000 ₪, מעבר להשתתפות העצמית.
נראה כי פוליסת ביטוח חובה מוזלת, אשר כוללת תנאי השתתפות עצמית – אינה כדאית למבוטח, אשר במקרה של תאונת דרכים קלה שלא הותירה נזק לצמיתות, לא יהיה זכאי כלל לפיצוי, שכן גובה הפיצוי יבלע בגובה ההשתתפות העצמית (בעוד שלפי פוליסה שאינה מוזלת, יהיה זכאי לפיצויים של אלפי שקלים לפחות); ובמקרה של תאונת דרכים שהותירה נזק – יצטרך לשלם עד 25,000 ₪ מהפיצוי.
בכל מקרה, לצורך ניהול תביעת פיצויים בגין נזקי גוף , מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום, אשר יוכל לייצג בהליך מול חברת הביטוח – הן בבית המשפט והן מחוצה לו, תוך מקסום סיכויי ההצלחה.