פיצוי בגובה עשרות אלפי שקלים לחולה אלצהיימר שהצית את עצמו
לאחרונה נדונה בבית המשפט תביעתו של מבוטח בביטוח תאונות אישיות בחברת AIG, אשר הצית את עצמו ונמצא על ידי משפחתו כשהוא סובל מכוויות קשות בחלקי גופו. התובע, אשר הצית את עצמו, סבל, בין היתר, מאלצהיימר ולקה בדפוס התנהגות פסיכוטי.
כתוצאה מההצתה סבל התובע מכוויות קשות ומפגיעה אורתופדית וכתוצאה מכך נותרה לו נכות רפואית בשיעור 28% לצמיתות. התובע (באמצעות אפוטרופוס) הגיש תביעה לחברה AIG לתשלום בגין נכות, אשפוז וכוויות כתוצאה מתאונה מכוח פוליסת תאונות אישיות בה בוטח.
ואולם, חברת הביטוח דחתה את תביעתו בטענה שמאחר ומדובר באירוע של הצתה עצמית, אין המדובר בתאונה. שעה שאין המדובר בתאונה, אין כיסוי בפוליסה לפגיעתו (שהרי הפוליסה מכסה נכות כתוצאה מתאונה בלבד). לאור דחיית חברת הביטוח הוגשה תביעה לבית המשפט.
בית המשפט קבע כי אירוע ההצתה איננו מעשה מתוכנן ומחושב של אדם שפוי ואחראי למעשיו או של אדם הלוקה בדיכאון אשר החליט מרצונו החופשי לשים קץ לסבלו ולחייו, כי אם מעשה של חולה הלוקה בדימנציה פסיכוטית – ומכאן שהמקרה לא היה במתכוון.
לאחר שהגיע בית המשפט למסקנה כי ההצתה העצמית בוצעה בהיעדר כוונה, לאור כללי פרשנות חוזה הביטוח, הגיע בית המשפט למסקנה כי בהיעדר כוונה, אירוע ההצתה העצמית במקרה זה מהווה תאונה על פי הפוליסה.
על כן, חייב בית המשפט את חברת הביטוח לשלם לתובע פיצוי בסך כולל של כ- 58,000 ₪ בגין נכות, אשפוז וכוויות ובגין שכר טרחת עורך דין.
בכל מקרה בו דחתה חברת הביטוח תביעה לתשלום מכוח פוליסת תאונות אישיות בטענה שלא אירעה תאונה, כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות ביטוח אשר יבחן האם על פי הגדרת "תאונה" בפוליסה יש זכאות לתשלום על הפוליסה, ויפעל למיצוי זכויות המבוטח.