תגמולי ביטוח בסך 485,000 ₪ על אובדן כושר עבודה
שולה ובעלה, זוג מצפון הארץ, רכשו דירה בעפולה. לצורך רכישת הדירה נטלו השניים משכנתא ורכשו ביטוח חיים למשכנתא. למרבה הצער, כעבור כשנתיים הלכה שולה לעולמה.
לאחר פטירתה של שולה, פנה בעלה לחברת הביטוח על מנת שזו תשלם את יתרת תשלומי המשכנתא, בהתאם לביטוח המשכנתא אשר רכשו.
ואולם, להפתעתו הרבה, סירבה חברת הביטוח לשלם את תגמולי הביטוח בטענה שהפוליסה שנרכשה מעניקה כיסוי למוות כתוצאה מתאונה ולא למוות כתוצאה ממחלה כפי שארע בעניינה של שולה. לאחר שחברת הביטוח עמדה על סירובה לשלם את יתרת תשלומי המשכנתא בהתאם לפוליסה, הגישו האלמן ובתו (יורשיה החוקיים של שולה) תביעה לבית המשפט. בית המשפט קבע כי על חברת הביטוח לשלם ליורשים סך של 395,892 ₪ וכן 25,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.
במקרה אחר, דני (שם בדוי), גבר בן 55 אשר עבד כמסגר, נפצע בתאונת עבודה קשה ונאלץ לעבור מספר ניתוחים. בעקבות תאונת העבודה, החל דני לסבול, בין היתר, מבעיות נפשיות. בעקבות מצבו הרפואי והנפשי דני לא היה מסוגל להמשיך לעבוד. דני פנה לחברת הביטוח אשר ביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, אולם חברת הביטוח סירבה לשלם לו את תגמולי הביטוח בטענה שדני לא איבד את כושרו לעבוד.
רק לאחר שהגיש דני תביעה לבית המשפט, שילמה חברת הביטוח לדני תגמולי ביטוח בסך של 485,000 ₪ ובנוסף סך של כ- 7,000 ₪ בכל חודש עד הגיעו לגיל 67.
אלו רק שני מקרים מתוך מקרים רבים בהם חברות הביטוח משלמות למבוטחים רק לאחר התערבות עו"ד והגשת תביעה לבית המשפט. לכן, חשוב לדעת כי סירובה של חברת ביטוח לשלם איננו סוף פסוק.
על כן, בכל מקרה בו דחתה חברת הביטוח תביעה לתשלום תגמולי ביטוח בהתאם לפוליסה – מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הביטוח על מנת לבחון האם יש מקום להגשת תביעה לבית המשפט נגד חברת הביטוח, לצורך קבלת תגמולי הביטוח בהתאם לפוליסה שנרכשה.