150,000 ₪ לאלמנת גבר שנפל בביתו
בני (שם בדוי), גבר בן 74, נפל בכניסה לביתו כאשר התכופף על מנת להרים עיתון שהונח מחוץ לדלת, והחליק על שטיח הכניסה לבית.
כתוצאה מהנפילה נפגע בני בראשו וסבל מכאבים בגופו, אולם בדיקה רפואית שבוצעה באותו היום לא הדגימה ממצאים חריגים והוא נשלח חזרה לביתו. כעבור כמה שבועות התגלה דימום במוחו של בני והוא נזקק לניתוח דחוף לניקוז הדימום.
כתוצאה מהדימום במוחו, סבל בני גם לאחר הניתוח ממצב בלבולי, חולשה וקושי בהליכה ובהמשך אובחן כסובל מדמנציה קשה והפך לנכה סיעודי מורכב. לאור כל אלה נותרה לבני נכות צמיתה בשיעור 100%. כעבור כחצי שנה נפטר בני כתוצאה מהדימום המוחי ותוצאותיו.
בטרם נפטר, בני, אשר בוטח בביטוח תאונות אישיות קבוצתי, פנה באמצעות משפחתו לחברת הביטוח לקבלת פיצוי בגין נכותו הצמיתה כתוצאה מהתאונה.
לתדהמת המשפחה, חברת הביטוח דחתה את התביעה בטענה שנכותו של בני לא נגרמה כתוצאה מתאונה, אלא כתוצאה ממחלה, ועל כן אין זכאות לפיצוי על פי הפוליסה.
לאור דחיית חברת הביטוח, פנתה אלמנתו של בני למשרדנו על מנת לבחון את זכאותה לקבלת תגמולי ביטוח בגין נכותו של בעלה המנוח.
זמן קצר לאחר פניית האלמנה למשרדנו, הגשנו תביעה לבית המשפט נגד חברת הביטוח לקבלת תגמולי הביטוח בהתאם לפוליסה שרכש המנוח, בצירוף חוות דעת אודות הקשר הסיבתי בין נפילתו של המנוח לבין נכותו.
רק לאחר הגשת התביעה לבית המשפט שילמה חברת הביטוח לאלמנתו של בני את תגמולי הביטוח בסך כולל של 150,000 ₪.
זהו מקרה נוסף בו חברת הביטוח משלמת לנפגע רק לאחר התערבות עורך דין המתמחה בתביעות ביטוח והגשת תביעה לבית המשפט. לכן, חשוב לזכור כי סירובה של חברת ביטוח לשלם תגמולים איננו סוף פסוק.
בכל מקרה בו דחתה חברת ביטוח תביעה לתשלום מכוח פוליסת תאונות אישיות בטענה שלא אירעה תאונה, כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות ביטוח אשר יבחן האם על פי הגדרת "תאונה" בפוליסה יש זכאות לתשלום על הפוליסה, ויפעל למיצוי זכויות המבוטח.