160,000₪ וקצבה חודשית לעובד שנפגע במהלך עבודתו
ניר (שם בדוי), נפצע במהלך עבודתו כאשר בעת שהוריד סולם מרכב, נפל ונפגע בשתי ידיו.
כתוצאה מהתאונה החל ניר לסבול מהגבלה בתנועות שורש כף היד הימנית, מחולשה ביד, ומחולשה וכאבים באזור מרפק שמאל והאמה השמאלית. בשל הפגיעה בתאונה, נאלץ ניר להחליף את עיסוקו אשר כלל עבודות פיזיות והחל לעבוד בעבודה משרדית. כתוצאה מהחלפת העיסוק, חלה ירידה נכרת בהכנסתו של ניר.
ניר פנה באופן עצמאי למוסד לביטוח לאומי אשר הכיר בתאונה כתאונת עבודה והעמיד את ניר בפני ועדה רפואית. ניר פנה לוועדה הרפואית אשר קבעה, על אף פגיעתו הקשה של ניר, כי נותרה לניר נכות צמיתה בשיעור 15% בלבד וכי אין פגיעה בהכנסתו של ניר.
עם קבלת תוצאות הועדה פנה ניר למשרדנו, אשר הגיש ערר למוסד לביטוח לאומי על החלטת הועדה הרפואית. הועדה הרפואית לעררים קיבלה את מלוא טענותינו וקבעה כי לניר נותרה נכות רפואית בשיעור 35% בתוספת תקנה 15 בגין פגיעה בכושר עבודתו של ניר ובסך הכל נקבעו 53% נכות, בגינם מקבל כיום ניר קצבה חודשית קבועה בהתאם להכנסתו טרם התאונה.
בנוסף לטיפול מול המוסד לביטוח לאומי, טיפל משרדנו גם בקבלת פיצוי מפוליסת תאונות אישיות בה בוטח ניר. משרדנו פנה לחברת הביטוח, אשר התכוונה לשלם בהתאם לנכות הרפואית שנקבעה בביטוח לאומי, לפי נכות בשיעור 35%. ואולם, עפ"י הפוליסה בה בוטח ניר, במקרה של פגיעה במספר איברים, על חברת הביטוח לשלם לפי נכות מצטברת ולא משוקללת (בשונה מביטוח לאומי), דבר אשר מגדיל את הנכות ל- 40% (פער של 20,000 ₪ במקרה של ניר). לאחר דין ודברים מול חברת הביטוח, ובטרם הוגשה תביעה לבית המשפט, שילמה חברת הביטוח לניר פיצוי מלא לפי 40% נכות, ובסך הכל 160,000 ₪.
על כן, חשוב לזכור, כי גם בטיפול ישירות מול חברת הביטוח ובטרם הגשת תביעה לבית המשפט ישנה חשיבות לבחינת הפוליסה ולייעוץ וייצוג משפטי.