405,000 ש"ח מביטוחי אובדן כושר עבודה
יעקב (שם בדוי), בן 55, עבד כנהג משאית הובלה, עבודה הכוללת טעינת ופריקת סחורה.
בשנת 2014 עבר יעקב ניתוח מעקפים בעקבות ממצאים חריגים שהתגלו בבדיקת אקו לב במאמץ. לאחר הניתוח החל יעקב לסבול מכאבים עזים בחזה באזור הצלקת כתוצאה מחיבורי הנירוסטה בהם בוצע שימוש במהלך הניתוח.
בנוסף, כשנה לאחר ניתוח המעקפים נפגע יעקב בברכו הימנית כתוצאה מתאונת דרכים.
בשל הכאבים העזים באזור חתך הניתוח וכן כתוצאה מהפגיעה בברך ימין, לא היה מסוגל יעקב להמשיך לעבוד בעבודתו כנהג משאית הובלה, עבודה הכוללת הרמת משאות כבדים ודורשת מאמץ פיזי רב, פעולות אותן לא היה מסוגל יעקב לבצע. כמו כן, בהתאם לקביעת רופא תעסוקתי, לא היה מסוגל יעקב לעסוק גם בכל עיסוק סביר אחר התואם את ניסיונו, השכלתו והכשרתו.
יעקב, אשר בוטח בביטוחי אובדן כושר עבודה בשתי חברות ביטוח, פנה לחברות הביטוח על מנת לקבל תגמולי אובדן כושר עבודה.
שתי חברות הביטוח שילמו ליעקב תגמולי אובדן כושר עבודה במשך כשלוש שנים, ואולם, על אף שלא חל כל שיפור במצבו הרפואי והתפקודי של יעקב, דחו חברות הביטוח (בהפרש של חודשים ספורים) את תביעתו לתגמולי אובדן כושר עבודה החל משנת 2017, בטענה שיעקב מסוגל לעבוד כנהג משאית ללא הרמת משאות, או לעבוד כנהג רכב קל או מיניבוס.
לאור דחיית חברות הביטוח, הגיש משרדנו תביעה נגד כל אחת מחברות הביטוח, בטענה שיעקב אינו מסוגל לעבוד כתוצאה מהתאונה בעיסוק בו עסק טרם קרות מקרה הביטוח או בכל עיסוק סביר אחר התואם את ניסיונו, השכלתו והשכרתו.
בעקבות הגשת התביעות הושגו הסכמי פשרה לפיהם תשלם חברת ביטוח אחת ליעקב סך של כ- 240,000 ₪ וחברת הביטוח השניה סך של כ- 165,000 ₪ בגין אובדן כושרו לעבוד.
חשוב לדעת, גם במקרה בו חברת הביטוח החלה לשלם תגמולי ביטוח אולם חדלה מכך ללא שחל שיפור במצבו של המבוטח, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הביטוח על מנת לשקול הצורך והכדאיות בהגשת תביעה לבית המשפט ולקבל ייצוג בהליך מול חברת הביטוח – הן בבית המשפט והן מחוצה לו, תוך מקסום סיכויי ההצלחה.