האם ניתן לכפות על העובדים חופשה שנתית בחול המועד פסח?

מאחר שלמעסיק הסמכות לקבוע את מועדי החופשה של העובד (תוך התחשבות ותיאום עם רצון העובד, עד כמה שניתן), מעסיק רשאי להוציא את העובדים לחופשה שנתית בחול המועד פסח.
שימו לב כי יש להודיע לעובד מראש על הוצאתו לחופשה. על חופשה הנמשכת עד 6 ימים (כולל), נראה כי ניתן להודיע גם יום מראש (הדבר תלוי בנסיבות, כאשר על המעסיק לנהוג בתום לב); אך כאשר מדובר על חופשה שנתית בת 7 ימים ומעלה, יש למסור לעובד על הוצאתו לחופשה לפחות 14 ימים מראש.
עוד חשוב לציין כי לא ניתן לכפות על עובדים שאין להם מספיק ימי חופשה צבורים לצאת לחופשה אם הם אינם מעוניינים בכך. במקרה שהמעסיק מעוניין כי עובד יצא לחופשה למרות שאין לו מספיק ימי חופשה צבורים, על המעסיק לשלם לעובד שכר עבור אותם ימים, אך הוא רשאי לנכות ימי חופשה מצבירת ימי החופשה של העובד רק עד ליתרה העומדת לזכותו ולא להכניסו ליתרה שלילית. עם זאת, נראה כי במקרה שהעובד נתן לכך את הסכמתו בכתב, ניתן להוציאו לחופשה שנתית על חשבון ימי החופשה העתידיים שיצבור, וזאת בתנאי שהמעסיק נוהג בתום לב.
לאחרונה חזר בית הדין האזורי לעבודה על ההלכה שנקבעה ע”י בית הדין הארצי לעבודה (עע 59799-12-13, מיום 20/8/15) וקבע כי גם בצל אילוצי העבודה, אין המעסיק רשאי להוציא את העובד לחופשה מעבר לזכאותו, ולהביא לכך שיתרת ימי החופשה שלו תהיה שלילית, כל עוד לא ניתנה הסכמתו של העובד (סעש 15484-07-20, מיום 5/2/24).