מעסיק חויב לשלם פיצוי בגין לשון הרע – בגין הודעת מייל ששלח לגבי עובדת
בפסק דין אשר ניתן לאחרונה ע"י בית הדין הארצי לעבודה, נדחה ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי, אשר פסק לטובת עובדת פיצוי בגין הפרת הוראות חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965, בסך 27,000 ₪, בתוספת הוצאות.
באותו המקרה, ביום בו נמסר לעובדת מכתב פיטורים, שלח הממונה הישיר הודעת דואר אלקטרוני למספר עובדי החברה, בנוסח הבא: "שלום לכולם, היום פוטרה סיגל… מעבודתה ב…. סיגל פוטרה בגלל בעיות משמעת חמורות ביותר שאין להן מקום בארגון כמו שלנו. סיגל השתמשה בשמות המקדמי מכירות (ללא אישור שלהם) בכדי להשיג הטבות… כמו כן איימה שתעביר את ההזמנות שלהם למלונות אחרים במידה ולא תקבל את מבוקשה…".
בית הדין הארצי לעבודה קבע כי הפרסום מייחס לעובדת תוך ציון שמה "עבירות משמעת חמורות" ובאופן עקיף חוסר אמינות וכי פרסום פרסונלי זה מהווה לשון הרע. משלוח הודעת הדואר האלקטרוני מהווה "פרסום".
בית הדין קבע כי שעה שעוסקים ביחסי עבודה, בהם יש להתחשב בחובות תום הלב המוגברות המוטלות על צדדים לחוזה עבודה, חובתם של שני הצדדים ליחסי העבודה – במסגרת חובתם לנהוג זה כלפי זה בהגינות ותום לב – להיזהר האחד בכבודו של משנהו, תוך הקפדה על מידתיות וסבירות.
עוד נקבע כי במבט צופה פני עתיד, בעידן הדיגיטלי חובת הזהירות ביחס למסרים המועברים לעובדים באמצעות הדואר האלקטרוני או יישומים דומים – מוגברת. יש להקפיד על דיוקם של פרסומים המייחסים לנפגע (אף אם שם הנפגע אינו נזכר אך הוא ניתן לזיהוי על נקלה) ביצוע עבירות פליליות או עבירות משמעת חמורות.
כמו כן, יש לנקוט משנה זהירות בפרסומים פרסונליים המייחסים לנפגע ביצוע עבירה פלילית או משמעתית, אף אם אלה מדויקים, שכן ציון שמו של הנפגע עלול להסיט את מוקד הפרסום מהשאלות העקרוניות אליו, ואו אז יהא על המפרסם לשכנע בקיום ענין לציבור ובהתקיימות דרישת תום לב ביחס לפרסום פרסונלי שכזה וזאת בראי נסיבותיו המיוחדות של המקרה, ובכלל זה אופן הפרסום, היקפו הפוטנציאלי, תכליתו ועוד.