עבודה בשעות נוספות בניגוד לאיסור המעסיק – אינה מזכה את העובד בגמול שעות נוספות
בית הדין האזורי לעבודה דן לאחרונה בטענת עובד כי עבד שעות נוספות רבות בכל חודש ולא תוגמל עליהן כנדרש בדין. מנגד, המעסיקה טענה כי אסרה על העובד לעבוד בשעות נוספות.
באותו מקרה, המעסיקה אסרה על העובד לעבוד בשעות נוספות ללא הסכמתה בכתב. המעסיקה שבה והבהירה לכלל עובדיה, כמו גם לעובד באופן אישי, כי אין לעבוד בשעות נוספות ללא אישור, והתריאה בפני העובד כי עליו לחדול לעבוד בשעות נוספות. בחודשים מסוימים העובד קיבל אישור לעבודה בשעות נוספות וקיבל תגמול כדין על כך. עוד נקבע כי בפועל העובד עבד שעות נוספות רבות.
בית הדין קבע כי בהתאם להלכה הפסוקה, לעובד לא עומדת זכות קנויה לעבוד בשעות נוספות. בהיעדר אישור של המעסיק לעבודה בשעות נוספות, העובד לא יהיה זכאי לתשלום בעד עבודתו באותן שעות אף אם עבד אותן בפועל, ואף אם ידע מעסיקו על עבודה זו.
במקרה שנדון בפסק הדין, העובד עבד בשעות נוספות, ללא אישור המעסיקה, שעה שהמעסיקה הבהירה לו, שוב ושוב, כי היא אינה מאשרת עבודה בשעות נוספות.
אל מול מציאות זו, טען העובד כי הוא נאלץ לעבוד בשעות נוספות, על מנת לעמוד ביעדים שהוצבו לו על ידי המעסיקה, ולכן הדרישה שלא לעבוד מעבר לשעות העבודה הרגילות הינה מן השפה אל החוץ בלבד. אך בית הדין קבע כי העובד לא הצליח להוכיח את טענתו לפיה היעדים שנדרשו ממנו הם כאלו שבלתי אפשרי לעמוד בהם בשעות העבודה הרגילות, ולא הצליח להוכיח, כי אופי העבודה חייב עבודה בשעות נוספות וכי הוא נאלץ בנסיבות אלו לעבוד בשעות נוספות תוך עצימת עיניים של המעסיקה. לאור האמור, נדחתה תביעת העובד לתשלום בגין עבודה בשעות נוספות.
שימו לב כי במקרה של עובד העובד בשעות נוספות בניגוד לאיסור המעסיק, חשוב מאד לטפל בכך ולא לעצום עיניים. המלצתנו היא להתייעץ עם עו"ד בתחום דיני העבודה בכל מקרה כאמור.
סעש 31161-01-19 ירון נגר נ' תירוש סוכנות לביטוח בע"מ, ניתן ביום 7/3/22.