הנהג נעלם אך הנפגע פוצה
יוסי (שם בדוי) נפגע בתאונת דרכים, בעת שרכב על אופניו בכביש עירוני, כשלפתע נוסע ברכב פרטי פתח את דלת הרכב בדיוק כשיוסי חלף עם אופניו לצד הרכב; וכתוצאה מכך, נפגע יוסי מדלת הרכב והופל על הכביש.
כתוצאה מהתאונה, נגרמו ליוסי חבלות משמעותיות בבית החזה ובגבו, ובמשך מספר דקות שכב יוסי על הכביש, כשהוא המום ומתקשה לזוז מעוצמת הכאבים. עוברי אורח ניסו לסייע ליוסי ולאחר מספר דקות, כאשר יוסי התאושש מעט, הרים יוסי את ראשו; ואולם לתדהמתו גילה, כי הרכב ממנו נפגע לא נשאר במקום, כמו גם הנוסע שיצא מן הרכב.
לאחר התאונה, טופל יוסי בבית החולים הסמוך למקום התאונה ובהמשך טופל במסגרת קופת החולים, נזקק לטיפולי פיזיוטרפיה ממושכים וכן לטיפול תרופתי.
במקביל לטיפולים הרפואיים אותם עבר, ניסה יוסי לאתר את פרטי הרכב והנהג הפוגע, בין היתר, באמצעות המשטרה; ואולם כל ניסיונותיו לא צלחו.
יוסי, אשר התאונה גרמה לו לנזקי גוף קשים – אשר השפיעו, בין היתר, על כושר עבודתו ותפקודו בכלל – היה בטוח כי בהיעדר מידע על פרטי הנהג והרכב שפגע בו – לא יהיה מי שיפצה אותו על נזקי הגוף הקשים שנגרמו לו בתאונה.
ואולם, לאחר שיוסי פנה למשרדנו בעניין תביעת ביטוח אובדן כושר עבודה עקב התאונה, הוסבר ליוסי כי התאונה שארעה לו כמוה כתאונת "פגע וברח" ובהיעדר אפשרות לתבוע פיצויים מאת מבטח כלשהו (מאחר וזהות הנהג אינה ידועה) חייבת "קרנית", שהינה תאגיד ציבורי, לפצותו בגין נזקיו עקב התאונה.
ואכן, לאחר שפנינו ל"קרנית" בדרישה לקבלת פיצויים בגין הנזקים הקשים שנגרמו ליוסי בתאונה – סיימנו את תביעתו של יוסי בפשרה, אשר לקחה בחשבון, בין היתר, פיצויים בגין הפסדי השכר שנגרמו ליוסי עקב התאונה, גריעה מכושר השתכרותו של יוסי עקב התאונה, פיצוי בגין הוצאות רפואיות והוצאות בגין נסיעות לעבר ולעתיד, עזרת צד ג' לעבר ולעתיד ופיצוי לא ממוני בגין "כאב וסבל".
בכל מקרה בו ארעה תאונת דרכים אשר גרמה לנזקי גוף, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום בסמוך לאירוע התאונה, על מנת לבדוק אם יש מקום להגשת תביעת פיצויים בגין נזקי הגוף שנגרמו בתאונה.